ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

Στο χάρτη απεικονίζεται η Τιμή Ζώνης (ευρώ ανά τ.μ.) στον εξωαστικό χώρο της ευρύτερης περιοχής των Δαφνών της Π.Ε. Ηρακλείου. Η Τιμή Ζώνης, κυκλική ή γραμμική, αποτελεί την ενιαία τιμή αφετηρίας ενός ακίνητου (ΠΟΛ.1149/9.6.1994).

Δεδομένης της έλλειψης χαρτογραφικής απεικόνισης αντικειμενικών τιμών σε περιοχές εκτός των ορίων των οικισμών, ο εν λόγω χάρτης αποτελεί μια προσπάθεια διαμόρφωσης αξιών στον εξωαστικό χώρο, η οποία στηρίζεται σε υφιστάμενα δεδομένα και πραγματοποιείται μέσω ειδικών λειτουργιών του προγράμματος QuantumGIS.

Ειδικότερα, χρησιμοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε γεωγραφικές συντεταγμένες οι Τιμές Ζωνών των Οικισμών που εμπεριέχονται στους Πίνακες Τιμών Αντικειμενικών Αξιών της Περιφέρειας Κρήτης (ΦΕΚ Β’ 2038/29.12.2010). Η επεξεργασία των δεδομένων για την εκτίμηση των νέων αξιών βασίστηκε στη λειτουργία linear interpolation[1](γραμμική παρεμβολή) του προγράμματος QGIS. Ο αλγόριθμος interpolation αποτελεί μια μέθοδο δημιουργίας νέων σημειών – δεδομένων βασιζόμενα στις ενδιάμεσες τιμες των ήδη γνωστών σημείων.

 

[1]http://en.wikipedia.org/wiki/Interpolation, http://en.wikipedia.org/wiki/Linear_interpolation

 

antikeimeneikes_sofia

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s